Dubbel isolatie: Het verschil tussen dubbel glas en HR++ en HR++ glas met ventilatierooster

Estimated read time 2 min read

Dubbel isolatie is een belangrijk onderdeel van een goed geïsoleerd huis. Het helpt om energie te besparen en de warmte in huis vast te houden. Dubbel isolatie kan worden bereikt met dubbel glas of HR++ glas. In dit artikel zullen we het verschil tussen beide verklaren en bespreken we waarom HR++ glas met ventilatierooster een betere optie is voor energiebesparing.

Wat is dubbel glas?

Verschil geluid dubbel glas en hr++? Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas die zijn samengevoegd door middel van lood of aluminium. De ruimte tussen de twee lagen glas wordt gevuld met lucht of gas, waardoor er een isolerende luchtlaag tussen de twee lagen glas ontstaat. Het dubbele glas kan worden gebruikt om warmteverlies te verminderen door het maken van een luchtlaag tussen de twee lagen glas.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een hoog rendement glas dat is gemaakt van twee of meer lagen glas die zijn samengevoegd met een laag van een warmte-isolerende coating. De coating wordt toegepast op de binnenzijde van het glas om warmteverlies te verminderen. HR++ glas biedt een betere isolatie dan dubbel glas en kan de warmteverliezen met meer dan 50% verminderen.

Waarom HR++ glas met ventilatierooster?

HR++ glas met ventilatierooster biedt een aanzienlijk hoger rendement dan gewoon HR++ glas. De ventilatierooster, die wordt geïnstalleerd tussen de twee lagen glas, staat open om de luchtstroom tussen de twee lagen glas te verbeteren. Dit staat bekend als een buitenventilatierooster en dit helpt om warmteverlies te verminderen en energie te besparen.

Conclusie

Dubbel glas en HR++ glas zijn beide effectieve manieren om energie te besparen en warmteverlies te verminderen. Echter, HR++ glas met ventilatierooster biedt een aanzienlijk betere isolatie dan gewoon dubbel glas en kan helpen om meer energie te besparen. Als u op zoek bent naar een manier om energie te besparen, dan is HR++ glas met ventilatierooster de beste optie.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours